Att Göra

Att Göra

Vill du ta en god fika?

Här bakas bröden på gammeldags vis i vedeldad stenugn. Allt göres från grunden utan halvfabrikat eller färdiga mjölmixer. En långsam jäsprocess med surdeg som bidrar till både hälsosammare och definitivt smakrikare bröd. Olof Viktors produkter säljs till och med på NK i Stockholm. Länk till hemsida!


Vill du spela golf?

Ystad Golfklubb - ca 1,6 mil från Wingårdhs B&B Österlen

Första nio hålen slingrar sig ut över Nybrofältet och korsar Nybroån. Att ibland låta drivern få vila till förmån för lite kortare och andra klubbor kan vara klokt då det ofta inte är längden som avgör om du kommer att göra ett bra resultat. Vatten förekommer på några hål och ett tips är att ta hjälp av banguiden att planera ditt spel.


Efter 9:an passerar du kiosken/restaurangen och det går bra att kort stanna upp för en fika, varm korv, dricka eller likande.

Under sista nio hålen kommer du att uppleva lite mer vind än tidigare. Hål 11 och 12 är riktigt härliga utmaningar då vinden ofta har påverkan på klubbvalet. Hål 15 är kort och ser vid första anblicken inte så svårt ut och om du håller dig rakt så är ett par inte allt för svårt. Dock har hålet ett par rejäla bunkrar som du bör undvika! Nyrenoverade 18:de hålet med nya bunkrar och härlig ljung blir en skön promenad upp mot klubbhuset och en väntande kaffe eller annat drickbart. Besök hemsidan!


Österlens Golfklubb - ca 2,8 mil från Wingårdhs B&B Österlen

Välkommen till Österlens Golfklubb. Här, precis vid kusten, spelar du på två fantastiska 18-hålsbanor som ger dig stora upplevelser av både golf och natur i ett underbart landskap, oavsett årstid. På Djupadal finns vårt klubbhus med reception

och restaurang och på Lilla Vik finns klubbrum, reception med en välförsedd shop och restaurangen Lilla Vik.                                                                                                                                                                                       


På båda banorna finns driving range och träningsområden. Vårt pro-team, Wistrand Golf, ger lektioner och kurser.                                   Tack vare vårt läge i Skåne och vid kusten kan vi erbjuda dig golf på ordinarie greener praktiskt taget året runt. Vi är glada över att många väljer att tidigarelägga säsongstarten hos oss eller förlänga säsongen långt in i hösten. Så kom hit och njut, gammal som ung, ensam, ett par eller ett helt gäng. Vi tillsammans med hela Österlen vill göra vårt bästa för att du ska få en fantastisk totalupplevelse. Besök hemsidan!


Vill du köpa fina växter eller fin inredning?

Varmt välkomna till vår butik Karl Fredrik på Eklaholm och vårt konstgalleri som ligger i direkt anslutning till butiken. På

en yta av 380 kvadratmeter kan du njuta av inredning, konst och blommor till såväl hemmet som trädgården. Lokalerna är varsamt renoverade häst och grisstall vars historia sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Eklaholms anor sträcker sig dock ända tillbaka till 1600-talet. Läs mer!


Vill du köpa fina garner?

Förutom att spinna härliga exklusiva garner, kan spinneriet förädla ull till kardflor, förgarn, filt samt mattgarn, som kan användas för att handspinna samt andra hantverk.


Vår tanke är att vara en länk i ett hållbart samhälle där alpacka- och fårbönder ska kunna erbjudas närproducerad förädling av sin ull. Spinneriet är flexibelt och kan ta emot såväl mindre som större partier. Vi kommer att utveckla service och produkter

i spinneriet för att möta det växande intresset för ekologisk, inhemsk produktion och design. Besök hemsida!


Vill du äta god fisk eller skaldjur?

All fisk hos Kåseberga Fisk AB röks på gammalt vis med alved och alspån. Vi anser att den godaste smaken och den fina gyllenbruna färgen bäst framkommer då. Vi kan erbjuda smörgåstårtor, bakelser, goda tallrikar, mackor, olika fiskfat, landgångar, pajer, patéer och mycket mera. Besök hemsidan!